استافینگ چیست؟

folder_openدسته‌بندی نشده
comment1 دیدگاه

استافینگ (Stuffing) در لغت بمعنای عمل پرکردن یا چپاندن است. در اصطلاح گمرکی این واژه در معنای بارگیری کالاهای صادراتی و وارداتی در کانتینرهای بار مورد استفاده قرار گرفته است. استافینگ بطور کل فرایندی است که  پس از انتقال محموله به ایستگاه باری کانتینری یا بندر بارگیری، محموله در انبار تخلیه می شود تا پس از تکمیل مراحل ترخیص کالا از گمرک، متصدی حمل بار محموله را به کانتینرهای دیگری بارگیری مجدد نماید. پس از انجام استافینگ و بارگیری مجدد کالاها در کانتینرها و اتمام مراحل گمرکی، محموله به مقصد نهایی ذکر شده در قبض، حمل  می گردد.در این مقاله از وب سایت شرکت آریا سپهر بندر ، پاسخی به سوال استافینگ چیست؟ خواهیم داد و انواع آن را مرور می کنیم.

انواع استافینگ چیست؟

بطور کلی در رابطه با انواع مختلف کالاهای کانتینری، سه نوع استافینگ در ایستگاههای بارگیری وجود دارد. این خدمات از نظر نوعی متفاوت بوده و هزینه های هریک نیز بسته به نوع خدمات فرق می نماید:

  • استافینگ در ایستگاه باری کانتینری (CFS Stuffing): هنگامی که محموله برای بارگیری به ایستگاه باری کانتینری تخلیه می شود، ماموران گمرک اسناد را برای تکمیل مراحل گمرکی به گمرک ارسال می کنند. پس از اخذ فرم LEO توسط مأمور گمرک به عنوان آخرین مرحله از روند ترخیص کالای در حین صادرات، کارگزاران گمرک مدارک مورد نیاز را به شرکت حمل کننده تحویل می دهند. سپس شرکت حمل و نقل اسناد لازم را بهمراه CFS برای بارگیری کانتینر ارایه می نماید تا پس از اخذ مجوز لازم، محموله در کانتینر بارگیری شود.
  • استافینگ مستقیم (Direct Stuffing): در این حالت کامیون حامل کالای صادراتی وارد محوطه ایستگاه باری کانتینری می شود که در حقیقت یک محدوده گمرکی است. کارمند گمرک اختیار دارد تا محموله را بررسی کرده و پس از تکمیل مراحل گمرکی و مراحل CFS، اجازه دهد تا محموله مستقیماً در کانتینر بارگیری شود. به این عمل پر کردن مستقیم محموله در ایستگاه باری کانتینری گفته می شود.
  • استافینگ کارخانه (Factory stuffing): صادرکننده می‌تواند مجوز لازم برای انتقال کانتینر خالی از ایستگاه باری کانتینری (CFS) که یک منطقه گمرکی است را به محل کارخانه صادرکننده، دریافت کند. در این حالت بارگیری محموله تحت نظارت مامور گمرک در محل کارخانه انجام خواهد شد. پس از اتمام بارگیری، کانتینر مجدداً به ایستگاه باربری کانتینری (CFS) منتقل می شود تا محموله به مقصد نهایی ارسال شود.

مفهوم کراس استافینگ (Cross Stuffing) و ترانسشیپمنت (Transshipment):

در کراس استافینگ محتوای کانتینرها خالی و پس از عملیات گمرکی در محل ایستگاه باری کانتینرها، مجدداً به درون کانتینرهایی دیگری بارگیری می شود در حایکه در ترانشیپ استافینگ، کانتینرها بدون باز شدن و تخلیه شدن، از یک کشتی به کشتی دیگری منتقل می شوند. کراس استافینگ و ترانسشیپمنت عمدتاً زمانی ضرورت پیدا میکنند که ما نمی توانیم بنا به عللی خاص منجمله تحریمها، کالا یا کالاهایی مشخص را مستقیماً به کشور وارد کنیم. در این صورت مجبور می شویم که در بنادری متعلق به کشورهای دیگر اقدام به تعویض کشتی حمل بار و لذا جابجایی کانتینرها نماییم.

مدارک مورد نیاز برای استافینگ چیست؟

کارشناسان استافینگ برای انجام وظایف خود به مدارک زیر نیاز دارند. این مدارک باید توسط صاحب کالا به متصدیان مربوطه در ایستگاه بارگیری کانتینری ارائه شوند:

  1. بارنامه: سندی است که حاوی اطلاعات دقیق در مورد کانتینر و محتویات آن است.
  2. حواله خدمات: در بحث استافینگ حواله ای است که جزییات خدمات را توضیح می دهد.
  3. حواله تحویل: سندی است در رابطه با تحویل کالا از شرکت حمل و نقل. این سند به طور خاص مالکیت کالا را نیز تأیید می کند.
  4. فیش پرداختی: این سند حاوی اطلاعاتی در مورد پرداخت هزینه های مربوط به خدمات انجام شده در ترمینال کانتینری است.
  5. نامه کشتیرانی: مجوزی که بر اساس آن امکان استفاده از مسیرهای دریایی داده می شود.
  6. لیست رسوب کانتینر: سندی که طی آن مدت زمان توقف بار در انبارهای ایستگاه بارگیری کانتینری مشخص می شود.

مراحل عملیاتی استافینگ

  1. ثبت درخواست در سیستم اسنادی
  2. در صورتی که کانتینرها سالم باشند، مراجعه بار شمار وکشنده به ترمینال کانتینرهای خالی جهت انتقال کانتینرها
  3. مرحله بعد استافینگ ثبت کانتینرهای ورودی در سیستم نگهداری دستی
  4. چیدمان بار درون کانتینرها به شکل دستی (کارگری) یا ماشینی (لیفتراکی)
  5. چک کردن بار پس از تائید نماینده صاحب کالا و پلمپ محوطه نگهداری کانتینرها
  6. مراجعه به پورت اپراتور و قرار دادن کانتینرها در لیست بارگیری کشتی
  7. و مرحله آخر استافینگ هماهنگی و تحویل کانتینرها به پورت اپراتور و اخذ رسید مهر شده

کلام آخر!

واردات و صادرات کالا هر کدام قوانین خاص خود را داشته و نیاز به تخصصی جداگانه دارند. برخی از افرا تصور می کنند تنها کاری که باید انجام دهند اخذ کارت بازرگانی است. در صورتی اخذ این کارت یکی از مراحل مهم ترخیص  به حساب می آید اما تمام آن نیست! استفاده از تجربیات افراد باسابقه، مشورت با افراد کاربلد، کمک گرفتن از مشاور یک شرکت بازرگانی معتبرو … می تواند در موفق شدن به شما کمک زیادی کند. در زمینه کراس استافینگ که  یکی از روش­های حمل و نقل دریایی کالاست نیز یکی دیگر از این مباحث است که با اتکا به شرکت آریا سپهر بندر شما می توانید بدون اطلاع از ریز و بم کار تنها نتیجه کار را  از این شرکت جویا باشید . با ما باشید تا تجارتی بی حاشیه را با هم ودر کنار هم طی کرده باشید.

Tags: استافینگ, استریپ, انبارداری

Related Posts

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up